Over onze verhuisdozen


Al onze verhuisdozen worden speciaal voor ons geproduceerd in Nederland bij een grote kartonfabriek. De verhuisdozen zijn gemaakt van kraftkarton, dat wil zeggen 100% nieuw karton.

Verschil tussen Autolock verhuisdozen of Professional verhuisdozen ?
Het verschil tussen deze verhuisdozen zit met name in de draagkracht en de constructie van de verhuisdozen. Autolock verhuisdozen hebben een bodem die je in 1 handbeweging opzet, dus een snelle verwerking. Echter is de kartonkwaliteit enkellaags, wat staat voor een draagkracht van ongeveer 20 tot 25 kilo.
Professional verhuisdozen zijn echter gemaakt van dubbelgolfs kraftkarton, dus 2 keer zo dik. De bodem van deze verhuisdozen moet je bij het opzetten naar binnen vouwen, waardoor er een 1,4cm dikke bodem ontstaat. De draagkracht van de professional verhuisdozen is sterker, ongeveer 35 kilo maximaal. De professional verhuisdozen worden ook bij bekende verhuisbedrijven ingezet.

Ik heb geen idee welke dozen voor mij geschikt zijn
Deze vraag horen wij dagelijks. Als advies kunnen wij u meegeven om zowel autolock verhuisdozen, als een pakket a 20 stuks professional verhuisdozen te bestellen. Hiermee zit u altijd goed, en heeft u voor de echte zware goederen een extreem sterke verhuisdoos.

Heb je ook plakband nodig?
Voor de zowel de autolock verhuisdozen als de professional verhuisdozen heeft u geen plakband nodig. Voor de boekendozen professional en de zwarespullen dozen heeft u wel plakband nodig.

Milieuvriendelijk
Onze verhuisdozen zijn geproduceerd in ISO gecertificeerde fabrieken, en zijn in het bezit van het FSC certificaat.